Από την καλή μας φίλη Μάρθα Σπηλιοπούλου
Σπεσιαλιτέ Πάτρας
Στην Ηλεία και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο το λένε χοντρομενούδελο
Είναι ένα υπέροχο άκρως καλοκαιρινό φαγητό με φρέσκια ντοματούλα που τρώγεται χλιαρό και συνοδεύεται με φέτα.
Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι.
Έχουμε στύψει 5 ντομάτες ώριμες ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει να δέσει προσθέτουμε νερό ζεστό 1 κύβο ζωμό κότας προαιρετικά αλάτι λίγη ζάχαρη και ένα κλαράκι βασιλικό σπάμε 5 φωλίτσες χοντρό φιδέ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε
Το αφήνουμε να βράσει για λίγο το βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και αφήναμε το ζυμαρικό να χυλώσει από μόνο του σερβίρουμε με φέτα χωριάτικη η και γιαούρτι στραγγιστό.