Τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Ολυμπιονίκες!
Η δίαιτα του δρομέα μικρής απόστασης
Πρωινό
· Αφέψημα από αρωματικά βότανα, όπως τσάι του βουνού (αποτοξινωτικό, τονωτικό), ή υπερικό (αντικαταθλιπτικό, τονωτικό), ή ένα ποτήρι υδρόμελι*
· Γάλα (κατσικίσιο), 1 ποτήρι
· Σύκα φρέσκα, 3-4 (ή 1-2 φρούτα της εποχής)
· Ελιές, 4-5
· Παξιμάδια κριθαρένια (δίπυρος), 2 μέτρια
· Μέλι 3 κουταλιές
Γεύμα
· Πουρές από ρεβίθια, ή πλιγούρι με γάλα και λίγο τυρί – 1 μερίδα
· Σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι, σέλινο, σταφίδες, ρόδι, τυρί (κατσικίσιο) χονδροξυσμένο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι, πιπέρι – 1 μερίδα
· Ψωμί κριθαρένιο (μάζα), 2-3 φέτες
· Μήλο, 1 (ή 1 φρούτο εποχής)
Ενδιάμεσα
· Σταφύλι, ένα μικρό τσαμπί (ή 1 φρούτο εποχής)
· Γιαούρτι ή γάλα (κατσικίσιο), 1-2 ποτήρια
· Ψωμί μαύρο, 1 φέτα
· Μέλι, 2 κουταλιές
Δείπνο
· Χοιρινή μπριζόλα ψητή στη σχάρα, 1 μετρίου μεγέθους ή ψάρι, 1 μετρίου μεγέθους, ψητός το σχάρα (ή στο φούρνο με χορταρικά τυλιγμένο σε κληματόφυλλα)
· Σαλάτα, 1 πιάτο, με λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο σκόρδο, 6-7 βολβούς, άνηθο, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, σουσάμι και ελάχιστο μέλι
· Ψωμί σταρένιο, 2-3 φέτες
· Σύκα, 2 (ή 1 φρούτο εποχής)
· Κρασί νερωμένο (κράμα), 1 ποτήρι
Προ του ύπνου
· Γάλα (κατσικίσιο), 1 ποτήρι
· Μέλι, 2 κουταλιές
· Καρύδια, 3-4