Φύλλο για πίτα
6 φλιτζάνια αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
3 κ.γ. αλάτι
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
3 κ.γ. αλάτι
3 φλιτζάνια νερό
νισεστέ για άνοιγμα φύλλων
Τα ζυμώνω όλα μαζί, σκεπάζωε μεμβράνη κι αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.
Θέλουμε μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια…ίσως χρειαστεί έξτρα νερό ή αλεύρι…το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με αυτή τη δόση κάνω 2 πίτες (10 φύλλα η κάθε μία)
Συνήθως βάζω 4 φύλλα κάτω – γέμιση – 2 φύλλα – γέμιση – 4 φύλλα.
Για το άνοιγμα χρησιμοποιώ νισεστέ… βοηθάει πολύ.
Ενδιάμεσα τα φύλλα τα ραντίζω με λάδι ( βάζω μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο σε ένα ποτήρι).
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις (μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να ψηθεί από κάτω)
Γέμιση βάζετε ότι θέλετε…στις φωτογραφίες η μία είναι με πράσο-κιμά κι η άλλη γλυκιά κολοκυθόπιτα.