Η συνταγή είναι από ionsweets
Το κούφιο κέικ-καμινάδα! Πασπαλισμένο με ζάχαρη και ψημένο στα κάρβουνα!
Για τη ζύμη
1 και ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κρόκοι αβγών
42 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
125 ml ζεστό γάλα
Λάδι για να λαδώσουμε τα ρολά
Για το γαρνίρισμα
60 γραμμάρια αλεσμένα καβουρδισμένα καρύδια
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
Οδηγίες
1. Πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξουμε τα ρολά πάνω στα οποία θα γίνει το γλυκό.
2. Παίρνουμε ένα ρολό κουζίνας και το κόβουμε στη μέση, το κάθε μέρος θα έχει περίπου 11 εκατοστά μήκος.
3. Τυλίγουμε κάθε ρολό γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο και ότι περισσεύει το γυρίζουμε προς το εσωτερικό.
4. Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε 6 ρολά. Μόλις τα ετοιμάσουμε τα λαδώνουμε με λάδι.
5. Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και αφήνουμε να κάτσει για 20 λεπτά.
6. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και την πλάθουμε για 10 λεπτά.
7. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπωλ σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει και να γίνει διπλή σε μέγεθος.
8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
9. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες ποσότητες. Ανοίγουμε κάθε μια ποσότητα σε λωρίδα μήκους 40 με 50 εκατοστά.
10. Παίρνουμε το ρολό με το αλουμινόχαρτο και το ρολάρουμε πάνω στη λωρίδα ζύμης κάνοντας ένα σπιράλ.
11. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ρολά.
12. Αναμιγνύουμε τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο.
13. Ρολάρουμε κάθε ρολό πάνω στο πιάτο έτσι ώστε το γαρνίρισμα να κολλήσει στη ζύμη.
14. Βάζουμε όλα τα ρολά σε όρθια θέση (κάθετα) σε ένα δίσκο ψησίματος.
15. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
16. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 με 20 λεπτά.
17. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, στα 8 με 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα ρολά για να ψηθεί και το κάτω μέρος τους.
18. Βγάζουμε τα ρολά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά. Μετά το γλυκό μας αφαιρείται εύκολα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.