Σήμερα θα σας δώσουμε συνταγή για γλυκό του κουταλιού ελιά!
Μια από τις σπεσιαλιτέ σε Ρούμελη και Μεσσηνία, αλλά και Μυτιλήνη.
1 κιλό ελιές Καλαμών (καθαρό βάρος) ξεκουκουτσιασμένες με το ειδικό εργαλείο και ξαρμυρισμένες
(ή ποικιλία Άμφισσας επίσης χωρίς κουκούτσι και ξαρμυρισμένες)
700 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γλυκόζη
Φλούδα 1 λεμονιού
4 γαρυφαλλάκια
1 κανέλλα
4 σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
Εκτέλεση Βάζετε τις ελιές σε πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και πασπαλίζετε με τα αρωματικά. Σκεπάζετε με τη ζάχαρη και τοποθετείτε το καπάκι για 24 ώρες. Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη γλυκόζη. Αφήνετε να κρυώσει και επανατοποθετείτε πάνω στη φωτιά την κατσαρόλα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πηγή: www.greekguide.com
Μια από τις σπεσιαλιτέ σε Ρούμελη και Μεσσηνία, αλλά και Μυτιλήνη.
1 κιλό ελιές Καλαμών (καθαρό βάρος) ξεκουκουτσιασμένες με το ειδικό εργαλείο και ξαρμυρισμένες
(ή ποικιλία Άμφισσας επίσης χωρίς κουκούτσι και ξαρμυρισμένες)
700 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γλυκόζη
Φλούδα 1 λεμονιού
4 γαρυφαλλάκια
1 κανέλλα
4 σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
Εκτέλεση Βάζετε τις ελιές σε πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και πασπαλίζετε με τα αρωματικά. Σκεπάζετε με τη ζάχαρη και τοποθετείτε το καπάκι για 24 ώρες. Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη γλυκόζη. Αφήνετε να κρυώσει και επανατοποθετείτε πάνω στη φωτιά την κατσαρόλα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πηγή: www.greekguide.com
