Κριθαράκι με μανιτάρια , νηστίσιμο, από τον μοναχό Γεδεών
(σε περίοδο που δεν νηστεύετε, προσθέστε τριμμένο τυρί ή διαλέξτε ένα νηστίσιμο τυρί στη νηστεία σας)
Μπορείτε να το μαγειρέψετε και στον φούρνο με περισσότερα υγρά (ντομάτα-νερό-λάδι)
Υλικά:
700 γρ. κριθαράκι χονδρό
600-700 γρ. μανιτάρια
3-4 κρεμμύδια
4 ποτήρια χυμό ντομάτας
Μαϊντανός
Σκόρδο, λάδι
Αλάτι, πιπέρι
700 γρ. κριθαράκι χονδρό
600-700 γρ. μανιτάρια
3-4 κρεμμύδια
4 ποτήρια χυμό ντομάτας
Μαϊντανός
Σκόρδο, λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την σάλτσα, το ανάλογο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι. Μόλις “τραβήξει” τα νερά του, είναι έτοιμο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την σάλτσα, το ανάλογο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι. Μόλις “τραβήξει” τα νερά του, είναι έτοιμο.