Μια συνταγή για λαγάνα με μπουλαμάτσι!
(από τον αρτοποιό Ιωάννη Αργυράκη)
Υλικά για 1 λαγάνα
2 κούπες τσ. αλεύρι γοχ
1 κούπα τσ. χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. ταχίνι
σουσάμι
Πώς γίνεται
Διαλύουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ζυμώνουμε 10′.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μια ώρα σκεπασμένο το μπωλ με πετσέτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, ανοίγουμε σε μια επιφάνεια την λαγάνα σε σχήμα μακρουλό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε, αντιστάσεις, για 30-40′ ανάλογα τι πάχος δώσαμε στην λαγάνα.
Κάνουμε το μπουλαμάτσι
(αυτό το απλώνουμε πάνω στην λαγάνα πριν το ψήσιμο για τραγανότητα και γλυκύτητα)
500γρ νερό χλιαρό
375γρ αλεύρι ζυμωτό (το υποκίτρινο)
25 γρ. ταχίνι
5γρ. ζάχαρη
Ανακατεύουμε και απλώνουμε επάνω στην λαγάνα πριν το ψήσιμο. Η ποσότητα αρκεί για παραπάνω από 1 λαγάνα
πηγη-φωτογραφία facebook, αρτοποιός Αργυράκης