Μια υπέροχη μηλόπιτα (δημοσιευμένη από τον Μάρτιο του 2017) από το βιβλίο συνταγών που έχω
Υλικά
6 μήλα
1 φλ.τσ. βούτυρο φρέσκο, το οποίο το λιώνουμε
2 ποτήρια καστανή ζάχαρη
5 φλ.τσ. αλεύρι γοχ
1 φλ.τσ καρύδια σπασμένα
2 αυγά
1 κ.γλ μπέικιν
κανέλα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα σε ρεντέ, προσθέτουμε μέσα το 1 ποτήρι ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με πηρούνι να γίνει πολτός.
Σε μπωλ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το 1 ποτήρι ζάχαρη με τα 2 αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα.Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν,και έτσι δημιουργούμε σβώλους μεγάλους ή μικρούς.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τους μισούς σβωλους και λίγο τους στρώνουμε να καλύψουν την επιφάνεια.
Ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω τους υπόλοιπους σβώλους και τους στρώνουμε.
Ψήνουμε στους 200, αντιστάσεις, για 30′.
Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε άχνη