ΠΕΙΝΙΡΛΙ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ είναι ότι καλύτερο έχω κάνει στην κατηγορία τους!
Διαβάστε τις σημειώσεις μου στο τέλος, είναι χρήσιμες
Συνταγή (δεν έβαλα τα υλικά που ήθελε ο αρθρογράφος, προσάρμοσα την συνταγή με ότι είχα)
Γέμιση
- 200 γραμμάρια ψιλοκομμένος παστουρμάς (με το τσιμένι)
- 300 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης)
- 1 πολύ μεγάλη ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
- πολλά φύλλα ολόφρεσκου βασιλικού
Ζύμη (καλά απίθανη μεταξένια ζύμη!)
- 3 φλυτζάνια αλεύρι λευκό
- 1 ½ φλυτζάνι νερό σε θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξερής μαγιάς
Παρασκευή της ζύμης (ακολουθήστε ακριβώς τα βήματα)
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύω το νερό, την μαγιά, ένα κουτάλι σούπας λάδι και την ζάχαρη. Αφού ανακατέψω καλά, προσθέτω σιγά σιγά 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι και αναμειγνύω είτε με το χέρι είτε στο μίξερ. Στο σχετικά υγρό μίγμα προσθέτω το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζω το ανακάτωμα μέχρις ότου έχω ένα ομοιογενές ελαστικό μίγμα.
Καλύπτω το ζυμάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, αφού το απορροφήσει, το πασπαλίζω με αλεύρι και το τοποθετώ σε ένα μπολ που του δίνει περιθώρια να διπλασιαστεί σε όγκο. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε να αφρατέψει για μία ώρα τουλάχιστον.
Σε ταψί με λαδόκολλα σχηματίζω, γεμίζω και αφήνω για άλλα 30′
Ψήνω τα βαρκάκια και τα λοιπά πλεούμενα για 15 λεπτά στους 220, αέρα, προθερμασμένο φούρνο, χωρίς να ανοιγοκλείνω την πόρτα του φούρνου. Επειδή από φούρνο σε φούρνο έχουμε διαφορές, τα βαρκάκια είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει και το τυρί έχει λιώσει.
***
Σημειώσεις

- έβαλα μπέικον και κασέρι
- τον πάτο της ζύμης τον άλειψα με λάδι και πάστα ντομάτας σκέτο
- άλειψα με αυγό πριν ψήσω
- εψησα στους 180, αέρα, για 20′
πηγή bostanistas