Πίτα με φύλλο περέκ! Συνταγή από το πολύ γνωστό (σε μας τους Θεσσαλονικείς) μαγαζί “Κτήμα Περέκ” στο Μονοπήγαδο Βασιλικών!
( το φύλλο φτιάχνεται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο ταψί και εστία, καλύτερα αγοράστε έτοιμα. Αποτελείται από αλεύρι, νερό και αλάτι. Αν κάνετε διατροφή αποφύγετέ το για ένα διάστημα)
- 6 Φύλλα περέκ
- Ελαιόλαδο ή αγνό βούτυρο
Γέμιση
Τυρί φέτα, κασέρι ή χόρτα ή αυγά (και οτιδήποτε άλλο τις αρεσκείας σας).
Εκτέλεση
Λαδώνουμε το τηγάνι και το θερμαίνουμε ελάχιστα (χωρίς να καεί). Γεμίζουμε ένα ταψί με νερό για να βρέξουμε τα φύλλα. Βουτάμε 3 φύλλα περέκ ένα ένα για 5 δευτερόλεπτα πριν τα τοποθετήσουμε στο τηγάνι. Τα στραγγίζουμε κ αφού τα βάλουμε στο τηγάνι απλώνουμε την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και βάζουμε άλλα 3 καλά βρεγμένα φύλλα από πάνω. Με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε την πίτα και αφού βάλουμε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι την ξανατοποθετούμε ώστε να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
Η πίτα μπορεί να γίνει και ατομική με ένα φύλλο αντί για έξι. Λαδώνουμε το τηγάνι κ τοποθετούμε το φύλλο βρεγμένο καλά στο τηγάνι αφού το έχουμε στραγγίσει. Προσθέτουμε στη μισή επιφάνεια του γέμιση. Το αφήνουμε λίγο να ψηθεί και το διπλώνουμε σαν «μαντηλάκι».
perek.gr