Πίτσα time! Ζυμάρι πολύ ωραίο, μέτρια ψωμενιο , λεπτό, νόστιμο, εύκολη ζύμη χωρίς να περιμένετε 1 εβδομάδα για φούσκωμα!
Έβαλα μόνο πάστα ντομάτας αραιωμένη, ψητή γαλοπούλα και μοτσαρέλα κίτρινη.
Εστρωσα σε αναποδογυρισμένο ταψί με λαδόκολλα σε δυνατό φούρνο, αέρα, 190 βαθμούς
Για 2 μεγάλες πίτσες
Υλικά
900 αλεύρι γοχ
1,5 γραμμάριο νωπή μαγιά (ναι τόσο λίγη, κι όμως θα δείτε πως θα φουσκώσει)
500 γρ νερό (βρύσης)
25 γρ αλάτι
Ελάχιστο λάδι (θα κάνετε με το δοχείο ενα γύρο μέσα στο μπωλ)
1/3 κ. γλ. Ζάχαρη
Τι κάνουμε
Λιώνουμε την μαγιά στο νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη
Ανακατεύουμε τα υλικά.
Αφήνουμε για 1 ώρα.
Αν χρειαστεί με αλεύρι “στρώνουμε” την ζύμη. Μην βάλετε υπερβολικό αλεύρι, λίγο θα κολλάει το ζυμάρι
Την χωρίζουμε στα 2
Απλώνουμε με τα δάχτυλα να γίνει λεπτό ζυμάρι κάπως και συνθέτουμε την πίτσα.
Ψήνουμε σε ήδη αναμμένο φούρνο, 200, αέρα, να πάρει χρώμα η κόρα.
Αν θέλετε βάζετε το ζυμάρι που περισσεύει στην κατάψυξη, το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να πάρει νορμάλ θερμοκρασία και το ξαναζυμώνετε ελαφρά με λίγο αλεύρι