Ο καγιανάς (στραπατσάδα) της Κύπρου!
“Πομιλοροτηανιά”
Συνταγή από το ταβερνάκι του Πάμπου, στην Λευκωσία
Υλικά:
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 αβγά χτυπημένα
½ πακ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
3 κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 αβγά χτυπημένα
½ πακ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
3 κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Βάζεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις τις κόκκινες ντομάτες, αφού τις τρίψεις στον τρίφτη και τις στραγγίσεις. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτεις τα αβγά. Ρίχνεις μέσα τη φέτα, θρυμματισμένη, και ανακατεύεις, και ακολούθως προσθέτεις τα μπαχαρικά και στο τέλος το μαϊντανό.
Βάζεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις τις κόκκινες ντομάτες, αφού τις τρίψεις στον τρίφτη και τις στραγγίσεις. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτεις τα αβγά. Ρίχνεις μέσα τη φέτα, θρυμματισμένη, και ανακατεύεις, και ακολούθως προσθέτεις τα μπαχαρικά και στο τέλος το μαϊντανό.
πηγη checkincyprus.com, φωτο cyprus alive