Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι και μελωμένες φρυγανιές!
ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ :
Βάζουμε στο τάπερ,η ταψί 30 φρυγανιές σε 2 σειρές!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 νεροπότηρο νερό με 2 νεροπότηρα ζάχαρη για 3 λεπτά μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός και σιροπιάζουμε τις κρύες φρυγανιές με χλιαρό σιρόπι!
Βράζουμε 2 νεροπότηρο νερό με 2 νεροπότηρα ζάχαρη για 3 λεπτά μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός και σιροπιάζουμε τις κρύες φρυγανιές με χλιαρό σιρόπι!
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
Ζεσταίνουμε 1 κιλό γάλα με 100 γραμμάρια.ζάχαρη!
Σε ένα μπολ βάζουμε 120 γραμμάρια κορν φλάουρ ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα από το ζεστό το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και την προσθέτουμε πάνω στης φρυγανιές!
Ζεσταίνουμε 1 κιλό γάλα με 100 γραμμάρια.ζάχαρη!
Σε ένα μπολ βάζουμε 120 γραμμάρια κορν φλάουρ ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα από το ζεστό το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και την προσθέτουμε πάνω στης φρυγανιές!
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο
ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
Είναι η ίδια διαδικασία με την κρέμα βανίλιας, ίδια υλικά, με την διαφορά προσθέτουμε 4 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό αντι του γάλακτος!
Και την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα βανίλιας!
Είναι η ίδια διαδικασία με την κρέμα βανίλιας, ίδια υλικά, με την διαφορά προσθέτουμε 4 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό αντι του γάλακτος!
Και την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα βανίλιας!
συνταγή Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ