μια ΘΕΪΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ!
Τι θα χρειαστείτε για ένα ταψί 32 εκ
Έτοιμα φύλλα, χωριάτικα, 6 ή 8 (ή σπιτικά)
Υγρό μείγμα για τα φύλλα: 3 αυγά, 1 φλ. τσ. γάλα (αν τα φύλλα είναι 8 αυξήστε το γάλα σε 1,5 φλ), 1/2 φλ. τσ. γιαούρτι στραγγιστό ή άλλο, 3/4 φλ.τσ. λάδι καλό, 1/2 φλ.τσ. νερό
Για την γέμιση στην μέση , 500 γρ φέτα (ή ανάμεικτη με ανθότυρο ή κασέρι κλπ)
Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς, και βάζω την σχάρα κάτω κάτω στον πάτο του φούρνου.
Ανακατεύω όλα τα υλικά του μείγματος για τα φύλλα
Λαδώνω το ταψί καλά με πινέλο, βάζω 1 φύλλο. Ρίχνω κουταλιές από το μείγμα, αρκετό, τόσο που να βραχεί πολύ καλά όλο το φύλλο με αυτό. Βάζω 2ο φύλλο, κάνω το ίδιο, βάζω 3ο, κάνω το ίδιο, (αν έχω 6 φύλλα βρέχω το 3ο σταματάω και ριχνω την γέμιση φέτας)
(αν έχω 8 φύλλα, συνεχίζω με το 4ο , βρέχω με το μείγμα και σταματάω, ρίχνω την γέμιση φέτας)
Συνεχίζω μέχρι να βάλω όλα τα φύλλα και να ρίξω το μείγμα φύλλων παντού, και από πάνω, στο τελευταίο. Μπορεί να περισσέψει λίγο, το ρίχνω όλο επάνω
Κόβω καλά, σε κομμάτια όλη την πίτα και ρίχνω 3/4 φλ. τσ. σόδα υγρή ή σουρωτή.
Ψήνω στους 180 για 1 ώρα σίγουρα (μπορεί και 5-6′ ακόμα), αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Thank you!!1