5 Μυστικά που δεν σας λένε!
1. Η άχνη λιώνει πιο εύκολα σε ένα μίγμα, οπότε αν θέλετε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με άχνη, να ξέρετε ότι: 3/4 ή 1 φλ.τσ. ζάχαρη είναι ίσο με 1 + 3/4 φλ. τσ. άχνη!
2. Τα αυγά δεν σας λένε ποτέ τι μέγεθος έχουν στην συνταγή. Εσείς θα επιλέξετε το μεσαίο μέγεθος.
3. Αν βάλετε σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα σε ένα μίγμα, πρώτα θα τα μουλιάσετε σε νερό ή κονιάκ και μετά θα τα αλευρώσετε ελαφρά για να μην φτάσουν στον πάτο.
4. Το αλεύρι σχεδόν ποτέ δεν σας λένε να το κοσκινίσετε, κι όμως έχει σημασία! Το κοσκινισμένο αλεύρι κάνει ακόμα πιο αφράτη την ζύμη.
5. Αν χρησιμοποίησετε μόνον κρόκο για άλειμμα μιας ζύμης, θα σας αρπάξει γρήγορα η επιφάνεια π.χ. του τσουρεκιού.
Καλό είναι να βάζετε ολόκληρο το αυγό, διαλυμένο με λίγο νεράκι.
φωτο: bostanistas
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019