5 Μυστικά που δεν σας λένε!
1. Η άχνη λιώνει πιο εύκολα σε ένα μίγμα, οπότε αν θέλετε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με άχνη, να ξέρετε ότι: 3/4 ή 1 φλ.τσ. ζάχαρη είναι ίσο με 1 + 3/4 φλ. τσ. άχνη!
2. Τα αυγά δεν σας λένε ποτέ τι μέγεθος έχουν στην συνταγή. Εσείς θα επιλέξετε το μεσαίο μέγεθος.
3. Αν βάλετε σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα σε ένα μίγμα, πρώτα θα τα μουλιάσετε σε νερό ή κονιάκ και μετά θα τα αλευρώσετε ελαφρά για να μην φτάσουν στον πάτο.
4. Το αλεύρι σχεδόν ποτέ δεν σας λένε να το κοσκινίσετε, κι όμως έχει σημασία! Το κοσκινισμένο αλεύρι κάνει ακόμα πιο αφράτη την ζύμη.
5. Αν χρησιμοποίησετε μόνον κρόκο για άλειμμα μιας ζύμης, θα σας αρπάξει γρήγορα η επιφάνεια π.χ. του τσουρεκιού.
Καλό είναι να βάζετε ολόκληρο το αυγό, διαλυμένο με λίγο νεράκι.
φωτο: bostanistas
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Katerina στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
- Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
- Παναγιώτης στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
Ιστορικό
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019