Από την καλή μας φίλη Ελένη Βαρσάμη
30 φυλλα (σπιτικά λεπτά ή έτοιμα λεπτά)
1 1/2 κιλο χοιρινο σε κομματακια,
1.800 γρ. περιπου πρασα ψιλοκομμενα,
λαδι,
αλατι,
μπαχαρι
5-6 κ.σ. γλυκο τραχανα…
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το χοιρινό κανονικά
Μαραίνουμε το πράσο και μετά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να απορροφηθούν μεταξύ τους
Στρώνουμε τα μισά φύλλα και μετά βάζουμε την γέμιση
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Όλα τα φύλλα τα βρέχουμε με ελαιόλαδο και στο τέλος επίσης ραντίζουμε με λάδι και βρέχουμε ελαφρά με νερό.
Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας
Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα