από την καλή μας φίλη Στέλλα Εμμανουήλ
Εκανα για πρωτη φορα σοκολατενια αυγα μονη μου!
- Πηρα μια φορμα σιλικονης που ειναι για αυγα 10εκ.!! (υπάρχουν σε e-shop)
- Για 3 αυγα 10 εκ και διαμετρο 7 εκ.,θα χρειαστουμε 250 γρ. Κουβερτουρα υγειας, γαλακτος,λευκη που μπορουμε να τη χρωματισουμε!
- Ελιωσα στον φουρνο μικροκυματων τη σοκολατα,αφου την εκοψα σε κομματια
- Γεμισα το καλουπακι μ ενα κουταλακι και αλειψα με πινελο σιλικονης ολο το εσωτερικο του αυγου,προσεχοντας το χειλος τους ωστε να μην ειναι λεπτο και σπασει!
- Τα εβαλα στο ψυγειο για 20 λεπτά,εβγαλα ,επανελαβα τη διαδικασια με τη σοκολατα και εβαλα ξανα στο ψυγειο!
- Μετα απο 20 λεπτα τα εβγαλα απ τη φορμα φορώντας γαντια,ωστε να μην λιωνει η σοκολατα απ τη θερμοκρασια των χεριων μου!
- Στο ματι της κουζινας εβαλα ενα αντικολλητικο τηγανι με λεια επιφανεια, το θερμανα λιγακι κι εσβησα το ματι!Πηρα το μισο αυγο,το εβαλα με το χειλος του στο τηγανι,ελιωσε η σοκολατα και το ενωσα με το αλλο μισο αυγο!
- Τα αφησα σ ενα πιατο να στεγνωσουν!
- 2 στρωσεις ειναι πολυ καλες για να τα στολισουμε με ζαχαροπαστα!!αν γινουν γεμιστα θελει κι αλλη στρωση σοκολατας!Επισης μπορουμε να τα αφησουμε ,χωρις να τα ενωσουμε,να τα γεμισουμε με κρεμα-μους,καραμελακια,σοκολατακια ή οτι αλλο θελουμε