Μπιφτέκια με κιμά σόγιας
(συνταγή από eirinika.gr)
Μπιφτέκια σόγιας
Υλικά για 4 μερίδες
· 400 γρ. σόγια για μπιφτέκια
· 1 αβγό [αφαιρέστε αν νηστεύετε ]
· 3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
· 1 και ½ φέτα ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
· 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
· 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
· 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (μπορείτε και πίτουρο βρώμης)
· 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
· αλάτι
· πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τον κιμά σόγιας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και το αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα σουρώνουμε και στύβουμε πολύ καλά τον κιμά, ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά και όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μας και έπειτα προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 1:30 ώρα περίπου.