ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (με μίξερ)
Θα χρειαστείτε:
1/4 της κουταλιάς του γλυκού υγρή στέβια (αν προτιμάτε προσθέστε 1/4 της κούπας ζάχαρη)
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
**1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα ****
1/2 κουταλιά του γλυκού λάδι ή βούτυρο καρύδας
1 αβγό
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
1 + 1/4 της κούπας αλεύρι φαγόπυρου
Προετοιμασία συνταγής:
Πάρτε ένα ταψί και βάλτε λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλάτι, τη σόδα και το αλεύρι φαγόπυρου και αφήστε το στην άκρη να ξεκουραστεί, όσο θα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το λάδι ή το βούτυρο καρύδας και τη καστανή ζάχαρη να χτυπηθούν μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, τη στέβια, το αβγό και χτυπήστε τα σε χαμηλή ταχύτητα. Όσο το χτυπάτε, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι του φαγόπυρου και τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς.
Αφού χτυπήσετε τη ζύμη και ομογενοποιηθεί, σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο** **και με ένα σκουπ παγωτού βάλτε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί μερικές μπάλες με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν τα μπισκότα όταν ψηθούν. Μέχρι να απλώσετε τη ζύμη για τα cookies σας, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλτε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να ψηθούν για 12-15 λεπτά. Καλή απόλαυση!
**αν δεν θέλετε να βάλετε σόδα, θα την αντικαταστήσετε με 1,5 κ.γλ. μπέικιν
πηγη beautetinkyriaki.gr