**Linzer cookies! **
Τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου της ΤΣΕΧΙΑΣ!
Υλικά για 20 διπλά μπισκότα (40 μονά)
300 γραμμάτια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και μια κουταλιά ακόμα για το πασπάλισμα
175 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας καλής ποιότητας σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 λεμόνι κατά προτίμηση βιολογικό
μαρμελάδα μύρτιλλο (ή κάποια άλλη της αρεσκείας μας)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Δεν ζυμώνουμε πολύ, παρά μόνο μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αυτό ήταν!
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Ακόμα καλύτερα μπορούμε να τη φτιάξουμε από βραδύς – ούτως ή άλλως είναι έτοιμη σε δύο λεπτά – και να την παρατήσουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αν η ζύμη είναι σκληρή όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, δουλεύουμε λίγο με τα δάχτυλα και αμέσως μαλακώνει και γίνεται εύπλαστη, ενώ δεν κολλάει καθόλου.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού και κόβουμε με κουπ πατ στο σχήμα που θέλουμε.
Εγώ σε κάποια μπισκότα κάνω μια τρύπα στη μέση με ένα μικρό κουπ πατ ώστε να φαίνεται η μαρμελάδα που θα βάλω σαν γέμιση.
Αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ρίχνουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να χρυσαφίζουν τα μπισκότα.
Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι μαλακά.
Μην φανταστείς πως δεν ψήθηκαν. Θα γίνουν πιο σκληρά καθώς κρυώνουν.
πηγη www.e-mama.gr