από την καλή μας φίλη Μαρία Ν. Κίτσου
Πολύ εύκολα μπισκότα cookies με λάδι και αλεύρι ολικής άλεσης :
Υλικά
2 αυγά
1 φλ.τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο και ηλιέλαιο ανακατεμένα, σε ό,τι αναλογία θέλετε)
3/4 του φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια, λίγη κανέλλα
1 κοφτό κουτ.γλυκού μπαίικιν πάουντερ
100 γρμ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας
80 γρμ. φουντούκια ή αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια
500 – 700 γρμ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη λάδι, μέλι και ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
(Το αλεύρι λίγο-λίγο).
Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα μισή ωρίτσα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπισκοτάκια, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αραιά-αραιά, γιατί απλώνουν και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά στους 180°C.
Πριν τα βγάλουμε από το ταψί, τα αφηνπυμε να κρυώσουν λίγο, γιατί όταν ξεφουρνίζονται είναι πολύ μαλακά.