Πώς φτιάχνουμε καλό ελληνικό καφέ και ένα μυστικό Σμυρναίικο!
1. Χρησιμοποιούμε μικρό μπρίκι
2. Βάζουμε 1 φλυτζανάκι νερό στο μπρίκι, λίγο να ζεσταθεί
3. Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι καφέ
4. Βάζουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη (για μέτριο)
5. Μόλις φουσκώσει λίγο, ρίχνουμε λίγο καφέ μέσα στο φλυτζανάκι και ξαναβάζουμε να φουσκώσει λίγο
6. Σερβίρουμε όλο τον καφέ!
** είχα διαβάσει σε ένα άρθρο παλιά, “…αν θέλεις να σερβίρεις καφέ σε άντρα που βλέπεις πρώτη φορά και υπάρχει υποψία φλερτ, θα βάλεις στο μπρίκι πρώτα την ζάχαρη και μετά τον καφέ” !
Και να μην ξεχνάτε, ο ελληνικός θέλει αργό ψήσιμο, να διαλυθούν οι κόκκοι σωστά.
1. Χρησιμοποιούμε μικρό μπρίκι
2. Βάζουμε 1 φλυτζανάκι νερό στο μπρίκι, λίγο να ζεσταθεί
3. Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι καφέ
4. Βάζουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη (για μέτριο)
5. Μόλις φουσκώσει λίγο, ρίχνουμε λίγο καφέ μέσα στο φλυτζανάκι και ξαναβάζουμε να φουσκώσει λίγο
6. Σερβίρουμε όλο τον καφέ!
** είχα διαβάσει σε ένα άρθρο παλιά, “…αν θέλεις να σερβίρεις καφέ σε άντρα που βλέπεις πρώτη φορά και υπάρχει υποψία φλερτ, θα βάλεις στο μπρίκι πρώτα την ζάχαρη και μετά τον καφέ” !
Και να μην ξεχνάτε, ο ελληνικός θέλει αργό ψήσιμο, να διαλυθούν οι κόκκοι σωστά.