Φατουράδα! το παραδοσιακό λικέρ των Κυθήρων
Υλικά
500ml. τσίπουρο (γράπα) χωρίς γλυκάνισο
4 ξύλο κανέλα
4-5 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
350 γρ. ζάχαρη
150ml. νερό
4 ξύλο κανέλα
4-5 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
350 γρ. ζάχαρη
150ml. νερό
Εκτέλεση Συνταγής
1. Σε ένα αποστειρωμένο βάζο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τσίπουρο.
2. Ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.
3. Δένουμε ένα σιρόπι ζάχαρης με το νερό, βράζοντας τα υλικά χωρίς να τα ανακατέψουμε για 5-6 περίπου λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
4. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
5. Ανακατεύουμε το σιρόπι και το μείγμα του τσίπουρου σε ένα μεγαλύτερο αποστειρωμένο βάζο και το αφήνουμε πάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.
Τέλος αφαιρούμε τα μπαχαρικά και διατηρούμε τη φατουράδα σε μπουκάλι που κλείνει ερμητικά!
πηγή funkycook.gr