Σας δίνουμε σήμερα αυθεντική συνταγή Ανδριώτικη ομελέτα (φρουτάλια)!
από madameginger.com
Φρουτάλια παραδοσιακή Ανδριώτικη
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2-3 λουκάνικα χωριάτικα
10 αυγά
2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Φρέσκος ή αποξηραμένος δυόμος
4-5 κ.σ. Ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. λιπος του χοίρου (γλύνα)
Αλάτι & Πιπέρι
1. Σε ένα βαθύ και αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
2. Έντωμεταξύ έχουμε κόψει τις πατάτες σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τις σκεπάζουμε, τις τηγανίζουμε και προσέχουμε να μην πάρουνε χρώμα εντονο αλλα να παραμείνουν μαλακές.
3. Βάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
4. Σε ένα μπολ, έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το τριμμένο τυρί, το γάλα, και το αλατοπίπερο. Αναποδογυρίζουμε τα λουκάνικα και τις πατάτες μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και ξαναρίχνουμε όλο το μείγμα στο τηγάνι.
5. Ψήνουμε την φρουτάλια σε σιγανη φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι του τηγανιού. Κατα διαστηματα ανακατευουμε για να πανε τα αυγά παντού. Οταν πηξουν τα υλικά, την γυρίζουμε αναποδα σε μια πιατέλα και αμέσως την βάζουμε στο τηγάνι πάλι απο την πλευρά που δεν εχει ψηθεί πολύ.
Σερβίρουμε τη φρυτάλια ζεστή παρέα με ρακή, αλλά τρώγεται και ευχάριστα την επόμενη ημέρα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Για να την κόψουμε, βυθίζουμε ένα ποτήρι στο κέντρο της φρουτάλιας και κόβουμε σε κομμάτια το στεφάνι. Ο τυχερός, θα φάει το κεντρικό κομμάτι!
από madameginger.com
Φρουτάλια παραδοσιακή Ανδριώτικη
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-30 λεπτά
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2-3 λουκάνικα χωριάτικα
10 αυγά
2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Φρέσκος ή αποξηραμένος δυόμος
4-5 κ.σ. Ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. λιπος του χοίρου (γλύνα)
Αλάτι & Πιπέρι
1. Σε ένα βαθύ και αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
2. Έντωμεταξύ έχουμε κόψει τις πατάτες σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τις σκεπάζουμε, τις τηγανίζουμε και προσέχουμε να μην πάρουνε χρώμα εντονο αλλα να παραμείνουν μαλακές.
3. Βάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
4. Σε ένα μπολ, έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το τριμμένο τυρί, το γάλα, και το αλατοπίπερο. Αναποδογυρίζουμε τα λουκάνικα και τις πατάτες μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και ξαναρίχνουμε όλο το μείγμα στο τηγάνι.
5. Ψήνουμε την φρουτάλια σε σιγανη φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι του τηγανιού. Κατα διαστηματα ανακατευουμε για να πανε τα αυγά παντού. Οταν πηξουν τα υλικά, την γυρίζουμε αναποδα σε μια πιατέλα και αμέσως την βάζουμε στο τηγάνι πάλι απο την πλευρά που δεν εχει ψηθεί πολύ.
Σερβίρουμε τη φρυτάλια ζεστή παρέα με ρακή, αλλά τρώγεται και ευχάριστα την επόμενη ημέρα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Για να την κόψουμε, βυθίζουμε ένα ποτήρι στο κέντρο της φρουτάλιας και κόβουμε σε κομμάτια το στεφάνι. Ο τυχερός, θα φάει το κεντρικό κομμάτι!