Γλυκό του κουταλιού κεράσι
Υλικά
- 1200 gr. κεράσια
- 1000 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- ιδανικά για γλυκό του κουταλιού είναι τα πετροκέρασα!
Οδηγίες
-
- Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και από τα πολύ γινωμένα.
Τα πλένουμε και με μία φουρκέτα, που την ανοίγουμε λίγο, βγάζουμε τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τα κεράσια σε τρυπητό όπου έχουμε τοποθετήσει μία λεκάνη από κάτω για να κρατήσουμε τα υγρά τους. - Ζυγίζουμε τα κεράσια και όσο είναι το φρούτο μετράμε και την αντίστοιχη ζάχαρη.
Κάνουμε στρώσεις σε μία κατσαρόλα εναλλάξ κεράσια και ζάχαρη, ρίχνουμε το ζουμί που έβγαλαν τα κεράσια,τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και από τα πολύ γινωμένα.
- Την άλλη μέρα ξεκινάμε το βράσιμο του γλυκού.Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το γλυκό μας, όταν αρχίσει να αφρίζει με ένα κουτάλι το ξαφρίζουμε.
Βράζουμε για 35 λεπτά και κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα και την σκεπάζουμε, αφού κρυώσει το γλυκό. - Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεούμε κουνώντας την κατσαρόλα. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ξανακουνάμε την κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά. - Βρέχουμε μία λινή πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά,δέν πρέπει να έχει σταγόνα νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε. Αυτήν την διδικασία την εφαρμόζουμε 4-5 φορές.
Αυτό βοηθά να μείνει το κεράσι στρογγυλό.
Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει ερμητικά και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
πηγη funkycook.gr