Pashka (Христос воскресе, που σημαίνει «Ο Χριστός Αναστήθηκε»). Εδώ βλέπετε και την απλή μορφή του, κανονικά γίνεται σε ειδική φόρμα με τα αρχικά ΧΒ δηλ.στα Ρώσικα “ο Χριστός Αναστήθηκε”
Υλικά
1 κιλό τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, πολύ μαλακό (εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες)
800 γρ. φρουί γλασέ (ποικιλία) ψιλοκομμένα ή γλυκά του κουταλιού πλυμένα, στραγγιγμένα και κομμένα σε κύβους
3 κρόκοι αυγών

Πώς γίνεται
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με την άχνη και το πολύ μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα, ρίχνουμε και τα φρουί γλασέ ή τα γλυκά του κουταλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε με τουλπάνι μια βαθιά και στενή φόρμα (π.χ. για μπόμπες ή ακόμα και γυάλα), αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. βάζουμε μέσα το μείγμα και καλύπτουμε με τις άκρες από το τουλπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Πηγη Στέλιος Παρλιάρος