Σήμερα θα μάθουμε επιτέλους πώς φτιάχνουμε σωστό Γαλλικό τοστ! (French toast!) ή αυγόφετες!
Φυσικά με ένα μυστικό που δεν θα το βρείτε εύκολα!
Η συνταγή και η φωτό είναι από ξένο σάιτ, https://tastesbetterfromscratch.com/classic-french-toast/
Υλικά για 8 μερίδες
4 μεγάλα αυγά
2/3 κούπα γάλα
1/4 κούπα αλεύρι γοχ (το μυστικό!)
1/4 κούπα ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. κανέλα
1-2 βανίλιες κάψουλες ή 1 κ.γλ. υγρή
8 φέτες ψωμί, χοντροκομμένες
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και το βουτυρώνουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μούλτι, εκτός από το ψωμί!
Αν θέλουμε χτυπάμε τα υλικά στο χέρι σε μπωλ αλλά πολύ καλά.
Βουτάμε μέσα τις φέτες του ψωμιού και γυρνάμε να βραχούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Τις βάζουμε στο τηγάνι
Μόλις πάρει ένα βαθύ χρυσαφί-καφέ χρώμα, γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι για τηγανίτες ή άχνη ή φρούτα!