ΚΑΡΥΔΟΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, με σοκολάτα και κανέλα!
Συνταγή από την Στεμνίτσα, Ζαχαροπλαστείο “Αρκαδικόν”!
Καρυδοκουραμπιέδες
Υλικά (για 20 κομμάτια περίπου)
800 γρ. καρύδια
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη άχνη για το μείγμα + 200 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
100 γρ. σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι σιρόπι με κανέλα
1/2 φλιτζάνι ανθόνερο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή στο Multi).
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους στο μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο γυάλινο μπολ.
Πλένουμε καλά το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά – σιγά τη μαρέγκα στους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέτουμε το ανθόνερο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Στο τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καρύδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο, ώσπου να πήξει και να πλάθεται στο χέρι. Αν δεν μας έπηξε καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμη καρύδι τριμμένο.
Στη συνέχεια, πλάθουμε κουραμπιέδες σε μικρά μπαλάκια ή μακρόστενα σχήματα και τους βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί.
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (με αέρα) στους 180ο C για ένα τέταρτο (ή μέχρι να ροδίσουν) και τους βγάζουμε από το φούρνο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μέσα στον καυτό ζωμό κανέλας (ξύλο κανέλας σε νερό βραστό) και προσθέτουμε λίγο ανθόνερο.
Αφού κρυώσουν, βουτάμε στα γρήγορα ή καταβρέχουμε τους καρυδοκουραμπιέδες, τους στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας και τους περνάμε από τη ζάχαρη άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μια όμορφη πιατέλα ή μπολ, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πηγη bookingdeals.gr