Κατμέρια! οι διαφορετικές τηγανίτες! Σπεσιαλιτέ Λήμνου
Συνταγή από http://users.sch.gr/dipap/syntages.html
Τι έχουμε:
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
1/2 κιλό τυρί καλαθάκι Λήμνου
3 αβγά
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
κορν φλάουερ για την επιφάνεια εργασίας
λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα: μέλι ή πετιμέζι ζάχαρη
Τι κάνουμε:Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα, έως ότου η ζύμη μας γίνει όχι πολύ σφιχτή.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Στη συνέ χεια, πασπαλίζουμε μια επιφάνεια εργασίας με κορν φλάουερ, βάζουμε τη ζύμη πάνω και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με το τυρί κομμένο σε κομματάκια και στη συνέχεια
τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε φέτες, τις βάζουμε οριζόντια πάνω στην επιφάνεια εργι σίας και τις πατάμε απαλά με ένα μικρό πλάστη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι ελιάς και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδοκοκκινίσουν.Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε περιχύνοντας τες με μέλι ή πετιμέζι και πασπαλίζοντάς τες με ζάχαρη.Σημείωση: Μπορούμε αντί για καλαθάκι Λήμνου να χρησιμοποιήσουμε φέτα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Στη συνέ χεια, πασπαλίζουμε μια επιφάνεια εργασίας με κορν φλάουερ, βάζουμε τη ζύμη πάνω και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με το τυρί κομμένο σε κομματάκια και στη συνέχεια
τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε φέτες, τις βάζουμε οριζόντια πάνω στην επιφάνεια εργι σίας και τις πατάμε απαλά με ένα μικρό πλάστη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι ελιάς και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδοκοκκινίσουν.Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε περιχύνοντας τες με μέλι ή πετιμέζι και πασπαλίζοντάς τες με ζάχαρη.Σημείωση: Μπορούμε αντί για καλαθάκι Λήμνου να χρησιμοποιήσουμε φέτα.