συνταγή από το oliveoil-culture.com
oliveoil-culture.com
¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας ξίδι
6 κουτ. σούπας κακάο
3 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (400γρ.)
1 κουτ. γλυκού σόδα ή 2-3 κ.γλ. μπέικιν
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ’ένα μπωλ κι ανακατεύουμε καλά (το αλεύρι στο τέλος). Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέϊκ την οποία έχουμε ελαφρά λαδώσει ή βουτυρώσει (αν είναι φόρμα σιλικόνης, δε χρειάζεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 40 – 45’ περίπου.