Από την καλή μας φίλη Kyriaki Fragk
Καλημέρα και όμορφη Κυριακή να έχουμε!!!
Χθες οι μικροί μου βοηθοί έκαναν κέϊκ σοκολάτας.
Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μερικά tips που με βοήθησαν για να γίνει ΑΦΡΑΤΟ!
Όλα τ υλικά ήταν σε θερμοκρασία δωματίου,ο φούρνος είχε προθερμανθει στους 160 με αέρα και στο πρώτο μισαωρο δεν ανοίγω φούρνο.
Τα υλικά ήταν:
Μια φαρινα, 1 φλυτζάνι γάλα, 1 πλάκα βούτυρο βιτάμ , 4αυγα ,3κουταλιες σούπας κακάο, 1 1/2 κούπα ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, χυμο και ξύσμα από ένα πορτοκάλι!
Χτυπάω πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει βούτυρο και ζάχαρη κ σιγά σιγά προσθέτω αυγα, γάλα, βούτυρο ξύσμα, χυμό ,αλάτι ,αλεύρι .Χτυπάω πολύ καλά και σταματάω με μια μαριζ ανακατεύω και το κακάο.
Επειδή χρησιμοποιώ φορμα σιλικόνης δεν αλευρωνω-βουτυρωνω.
Βάζω το μείγμα και τοποθετώ στον φούρνο, ψήνω για 50 λεπτά και αφήνω να κρυώσει…Μόλις κρυώσει αχνιζω…
Καλή μέρα ομαδάρα 🎈🎈🎈