Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι!
Υλικά
- 420γρ. ταχίνι
- 200γρ. μέλι
- 200γρ. κουβερτούρα
- 50γρ. φουντούκια
- 300γρ. μπισκότα Digestive
- προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγες σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάσε τα μπισκότα Digestive- όπως θα έσπασες τα πτι μπερ για κανονικό κορμό- και κόψε τα φουντούκια να είναι χοντροκομμένα. Θέλουμε να μπορούμε να γευόμαστε και το φουντούκι ξεκάθαρα στην μπουκιά που θα φάμε στο τέλος. Άφησε τα στην άκρη και πιάσε την υγρή παρασκευή.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το μέλι και ζέστανε το μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ σε ένα μπολ σπάσε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ρίξε μέσα και το ταχίνι. Αφού μαλακώσει το μέλι και είναι πιο ρευστό ρίξτο πάνω από την κουβερτούρα και το ταχίνι. Ανακάτεψε τα μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και στο τέλος πρόσθεσε τα μπισκότα και το φουντούκι.
Ρίξε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας μια λωρίδα. Έπειτα, τύλιξε σφιχτά τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να σχηματίσει ένα κυλινδρικό σχήμα και σφίξε τις δύο άκρες- σαν να είναι καραμέλα. Βάλε στην κατάψυξη για 45 λεπτά. Ο νηστίσιμος κορμός με ταχίνι και μέλι είναι έτοιμος να σερβιριστεί.
πηγή ediva.gr