ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Μισό κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
Λίγη φέτα
50 γραμ, λάδι
3 φλυτζάνια ζωμός
1/2 φλυτζάνι ρύζι
3 αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Μισό κιλό αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
Λίγο κόρν φλάουρ
Νερό χλιαρό
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε.Καβουρδίζουμε
ψιλοκομμένα με το λάδι,λίγο αλάτι και νερό.Μόλις ροδίσουν,ρίχνουμε το ρύζι
και το ανακατεύουμε.Προσθέτουμε την φέτα,λιωμένη με ενα πιρούνι.
Με το αλεύρι,το λάδι,το αλάτι και χλιαρό νερό κάνουμε μια ζύμη,κάπως σφιχτή.
Την χωρίζουμε σε δυο μπαλίτσες.Ρίχνουμε στο τραπέζι λίγο κόρν φλάουρ
και ανοίγουμε με τον πλάστη δυο φύλλα (ενα με κάθε μπαλίτσα).
Τοποθετούμε σε μέτριο ταψί,αφού το λαδώσουμε το πρώτο φύλλο
έτσι που να εξέχει απο το τάψι.Ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε και το
δεύτερο φύλλο.Μετά γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που
περισσεύουν απο τα χείλη του ταψιού γύρω – γύρω ‘ωστε να σχηματιστεί
γρόθος.Τοποθετούμε το μίγμα με το ρύζι και το τυρί σε ολο το ταψί
και τέλος το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο απο πάνω.
Χτυπάμε τα 3 αυγά μαζί με τα τρια φλυτζάνια ζωμό απο το κοτόπουλο
και τα ρίχνουμε απο πάνω.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο,στην αρχή στους 300 βαθμούς και αφου
ροδίσει η επιφάνεια της πίτας τον χαμηλώνουμε στους 200
(άλλα μόνο το κάτω μέρος του φούρνου),ωσπου ν’ αποτελειώσει η
πίτα το ψήσιμο της.
πηγή syntagespatroparadotes.blo
φωτο μικρή : cookpad (όπου η πίτα έγινε με φύλλο σφολιάτας)