Από την καλή μας φίλη
Tania Fountarli Begiorgi
Χριστούγεννιατικα κότσια χοιρινά στο φούρνο με κάστανα, ξερά φρούτα και μέλι!!!
Υλικα
Για 6 άτομα.
3 κότσια με τη πέτσα καθαρισμενα και πλυμενα
15 κάστανα καθαρισμένο,
15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένο ολόκληρα,
1,5 κιλό πατατες μπειμπι (μικρές) με τη φλούδα,
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι,
10 βερυκοκα ξερά,
500 γρ .κρασι λευκό,
3 κουταλιές μουστάρδα,
3 κουταλιές μέλι
κλαρακια από φρέσκο θυμάρι
αλάτι πιπέρι μπόλικο,
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκαλί
Εκτέλεση :
Σε μια βαθιά και μεγάλη γάστρα βάζουμε τα κότσια σε ένα μπωλ ανακατεύω το μέλι τη μουστάρδα αλάτι πιπέρι και το κρασι το χυμό και το ξύσμα και λουζω τα κότσια ρίχνω τα κλαρακια από το θυμάρι και τα σκόρδα παντού το ψήνω για 1ωρα και 30 λεπτά στους 160στον αέρα σε προθερμασμενο φούρνο έπειτα το βγαζω και ρίχνω τις πατάτες τα δαμάσκηνα τα βερυκοκα και τα κάστανα αν δεν έχει ζουμακι ρίχνουμε λίγο νερό ψήνουμε για άλλες 1ωρα και 30 λεπτά ή μέχρι να ξερό ψηθούν . Σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το ζουμακι αν θες κάνεις και ένα ολόλευκο πιλάφι η πράσινη σαλάτα
Καλή απόλαυση κάντο και θα με θυμηθείς!!! Καλες γιορτές καλά τραπέζια