Από την καλή μας φίλη
Ελενη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Είπα να μοιραστώ άλλη μια υπέροχη γευστικά Κρητική συνταγή .. Χανιώτικη Κρεατόπιτα.
Βράζουμε 11/2 κιλό ζυγουρι (μεγάλο πρόβατο),και όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το ζουμί του το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκοκκαλίζουμε .
Το βάζουμε σε ένα μπωλ και μέσα προσθέτουμε μισό κιλό μυζήθρα,ένα τέταρτο μαλακά, τρεις γεμάτες κουταλιές στάκα αλάτι πιπέρι…τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη…
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια ,που την έχουμε αφήσει για μισή ώρα να ξεκουραστεί,απλώνοντας κομμάτια κομμάτια στο πάτο του ταψιού,προσθέτουμε το υλικό και απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο από πάνω…βάζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 170° μεχρι να ψηθεί..
Για τη ζύμη
Ένα γιαούρτι ,και στο κεσεδάκι του γιαουρτιού σαν μετρητή, βάζουμε λάδι, βούτυρο γάλακτος,και ζουμί από το κρέας και αλευρι φαριναπ όσο πάρει …