Σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή!
πηγή: funkycook.gr
350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
60 ml. ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Χλιαρό νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και όσο νερό χρειαστεί, μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά.
Ζυμώνουμε καλά για 3 λεπτά, φροντίζοντας να έχουμε συνεχώς λαδωμένα χέρια.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ζεστό σημείο και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες.
Κατόπιν πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια, με τα οποία, δημιουργούμε μία σπείρα. Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα λαλάγγια.
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε!