Από την καλή μας φίλη Βασιλική Αβακουμίδου
ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ.
ΛΙΚΕΡ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Υλικά :
300 γρ φουντούκια (ωμά ανάλατα ξεφλουδισμένα )
βότκα ή τσίπουρο χωρις γλυκανισο
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 3/4 φλιτζάνι νερό
Βάζουμε σε μπουκάλι τα φουντούκια κομμένα στην μέση. Προσθέτουμε το τσίπουρο και αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τρεις εβδομάδες
Αφού περάσουν οι τρεις εβδομάδες φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη (βράζουμε για τρία λεπτά). Αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο μπουκάλι με τα φουντούκια. Αφήνουμε για δυο εβδομάδες
Σουρώνουμε και είναι έτοιμο το λικέρ μας Eleni Drakoulidou ευχαριστουμε
αν το κάνετε καλοκαίρι θα το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει
αν το κάνετε χειμώνα θα το έχετε στο μπαλκόνι μέχρι να γίνει