Από την καλή μας φίλη Καίτη Νίνου Χατζηζαχαρία
Λικέρ που μπορείς να το απολαύσεις σε 24 ώρες….
Είναι πολύ γευστικό !!!
Την συνταγή μου την έχει δώσει ο μπαμπάς μου από φίλο του που ζει στο Αίγιο !!
Λικέρ Ρόδι σε 1 μέρα
Υλικά:
1 φλ. τσαγ. σπόροι ροδιού
1 φλ. τσαγ, κονιάκ
1 φλ.τσαγ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Καθαρίζω τα ρόδια από την φλούδα και την άσπρη ψίχα που έχει μέσα….
Πρέπει να μείνουν μόνο τα κόκκινα σπόρια.
Μετράω τα σπόρια από τα ρόδια….. όσα φλιτζάνια είναι, τόσο ζάχαρη βάζω και τόσο κονιάκ.
Δηλ. 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού, αντιστοιχεί με 1 φλιτζάνι κονιάκ και με 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Σε κατσαρόλα βάζω τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα…..όλα τα υλικά και ανάβω την φωτιά.
Προσοχή και στα αρωματικά ….εάν είναι πιο πολύ το ρόδι βάζω πιο πολλά.
Ανακατεύω καλά και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται και λιώσει η ζάχαρη, βγάζω τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω στην άκρη. Δεν αφήνω να βράσει … γιατί αλλοιώνεται το αλκοόλ.
Σκεπάζω την κατσαρόλα με καπάκι, μέχρι την άλλη μέρα, την ίδια ώρα που την έβγαλα από τη φωτιά ….. Δηλ. 24 ώρες.
Σουρώνω, με σουρωτήρι και τουρμπάνι ή με τούλια ή με βαμβάκι ή με φίλτρο καφέ.
Αυτό το κάνω μέχρι το λικέρ μου να βγει καθαρό…. ίσως χρειαστεί και 2 και 3 φορές.
Τοποθετώ το λικέρ μου σε μπουκάλια.
Καλή επιτυχία !!!