Μαρμελάδα ροδάκινο, εύκολη, απίθανη! (χωρίς πικτίνη)
Υλικά
8-10 ροδάκινα,
1-2 πορτοκάλια,
2,5-3 φλ.τσ. ζάχαρη,
2 κ.γλ. λεμόνι.
Ξεφλουδίζεις τα ροδάκινα και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Από τα πορτοκάλια, κρατάς το ξύσμα, και τα ξεφλουδίζεις. Τα κόβεις σε μικρά κομμάτια θέλεις ποσότητα για 1 φλ.
Βάζεις σε μια λεκανίτσα, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια, το ξύσμα, την ζάχαρη και το λεμόνι. Τα πατάς με το χέρι να ανακατευτούν καλά. Όλο αυτό το βάζεις σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο 6, για 20′. Αν δεις ότι θέλει λίγο ακόμα, ανάλογα τα γούστα σου το κρατάς λίγο ακομα. Βάζεις την μαρμελάδα σε βαζάκια κλείνεις με τα καπάκια και τα αναποδογυρίζεις για 1 μέρα. Καλή επιτυχία
φωτογραφία ενδεικτική από olivemagazine.gr