Τέλος μπορούμε να κάνουμε ζυμωμένες μαρμελάδες ως προβιοτικά!
Μαρμελάδα ζυμωμένη με μούρα και μέλι ακατέργαστο (καθαρό, χωρίς χημικά κλπ)
Τοποθετούμε τα μούρα σε αποστειρωμένο βάζο και καλύπτουμε με το ακατέργαστο μέλι. Καλύτερα να γεμίσουμε το βάζο μέχρι τα 3/4 για να μη δημιουργηθούν αέρια. Σφραγίζουμε και τοποθετούμε σε ζεστό και σκοτεινό μέρος.
Απελευθερώνουμε κάθε μέρα τα αέρια που δημιουργούνται και γυρίζουμε το βάζο για να βεβαιωθούμε ότι το μέλι καλύπτει όλα τα μούρα.
Αφήνουμε να μείνει για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αλλά μπορούμε να αφήσουμε και λίγο παραπάνω για εντονότερη γεύση.
πηγη naturalsoul.gr φωτο ενδεικτική