Το μυστικό γλυκό της Πάτρας!
“Μασουράκι με φρουί γλασέ”

“Το καλύτερο μασουράκι, αλλά και αμυγδαλωτά, ειδικά τις δεκαετίες 50-70 έφτιαχνε ο παραδοσιακός φούρνος του Γιάννη Τσαπικούνη στο Σαραβάλι. Η Ουρανία Τσαπικούνη έφτιαχνε μόνη της τα γλυκά του φούρνου, τα οποία καταναλώνονταν άμεσα. Ο ξυλόφουρνος που κάλυπτε τις ανάγκες της Οβρυάς, της Κρήνης και του Σαραβαλίου φημιζόταν και για τα πασχαλινά κουλούρια.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ
(μεγάλο ταψί 42)
– 15 αυγά
– 15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 10 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
– 1 κιλό φύλλο
– 300 γρ. φρουί γλασέ
– 4 βανίλιες
– 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
– 1 κιλό ζάχαρη για το σιρόπι
– 3 ποτήρια νερό για το σιρόπι
– Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι, το φρουί γλασέ και τα αμύγδαλα. Παίρνουμε ένα – ένα τα φύλλα τα αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη γέμιση κατά μήκος του. Τυλίγουμε και κλείνουμε τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσει το υλικό.
Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε για 3 λεπτά και σιροπιάζουμε τα μασουράκια (πρέπει να είναι ζεστά, όχι καυτά και τα δύο).
Όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια.
στις φωτογραφίες το γλυκό ολοκληρωμένο και τα φρουί γλασέ
πηγή -φωτο thebest.gr