από τον καλό μας φίλο Γιάννη Μαυρομάτη
Υλικά
800 με 850 γραμμάρια αλεύρι γοχ
50 γραμμάρια ζάχαρη.
1 αυγό.
7 γραμμάρια μαγιά ξερή.
300 γραμμάρια γάλα.
150 γραμμάρια ηλιέλαιο.
200 γραμμάρια στραγγιστο γιαούρτι.
Εκτέλεση
Τά ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και μετά το αλεύρι. Πρέπει να γίνει όχι πολύ σφιχτή ζύμη (αλλά να μην κολλάει)
Τό σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει.
Γέμιση.
Καθαρίζουμε 4 με 5 μήλα . Κόκκινα πράσινα ότι έχετε. Ψηλό κόβουμε σε κυβακια το βάζουμε σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό λεμόνι και σοταρουμε για πέντε λεπτά. Μετά προσθέτουμε . 100 γραμμάρια ζάχαρη. Μια κουταλιά του γλυκού κανέλα. 50 γραμμάρια βούτυρο η μαργαρίνη. Μια κουταλιά της σούπας μέλι. 1 βανίλια. Αφήνουμε να μαγειρευτούν
για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε μια κουταλιά του γλυκού κορν φλαουρ σέ 80 γραμμάρια νερό. Και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε έως να πηχτωσει .
Ανοίγουμε 30 με 50 γραμμάρια το ζυμάρι με μια κουτάλα βάζουμε και τό σκεπάζουμε , τό υπόλοιπο κομμάτι κάνουμε χάρακες. Τό τυλίγουμε αλοιφουμε με αυγό και πασπαλιζουμαι με ζάχαρη. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 για 20 με 25 βαθμούς. Καλή όρεξη !!!