Μους φράουλα!
Υλικά:
250 γρ. φράουλες φρέσκες ή ξεπαγωμένες
¼ κούπα ζάχαρη (ή μέχρι ½ κούπα αν θες τη mousse πιο γλυκιά)
1-2 κουτάλια της σούπας νερό
1 κουτάλι του γλυκού χυμός λεμονιού ή λευκό ξίδι
3 φύλλα ζελατίνης (αν έχετε πρόβλημα αναζητήστε φυτική ζελατίνη αγαρ )
1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος (με 30-35% λιπαρά)
Εκτέλεση:
- Πλύνε τις φράουλες σου καλά, κόψε τα κοτσάνια (το πράσινο και όσο λευκό δεις στο πάνω μέρος), πέτα τα και ύστερα κόψε τις μικρές φράουλες σε 2 κομμάτια και τις μεγάλες στα 4.
Βάλε τις φράουλες σου σε ένα πολυκόφτη ή ένα blender και κάνε τις πουρέ.
Προαιρετικά πέρνα τον πουρέ φράουλας από ένα κόσκινο για αλεύρι, έτσι ώστε να μην έχεις σπόρους στη μους σου. Αυτό θα το κάνεις πάνω από ένα μπολ, «σπρώχνοντας» τον πουρέ με ένα κουτάλι.
- Βάλε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού/ξίδι και τοποθέτησέ την πάνω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Ανακάτεψε πολύ λίγο με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη. Μόλις το κάνεις αυτό σκέπασε την κατσαρόλα και πλύνε τη σπάτουλά σου ώστε να μην έχει πάνω της ζάχαρη.
- Τοποθέτησε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό, έτσι ώστε να μαλακώσουν.
Περίμενε 5’ (10′ αν βλέπεις ότι δεν έχει πάρει καθόλου χρώμα στα 5′) και ύστερα ξεσκέπασε την κατσαρόλα και πρόσθεσε στην καραμέλα σου τον πουρέ φράουλας. Πρόσεχε τον ατμό που θα αναδυθεί, και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Απέσυρε το μείγμα σου από τη φωτιά (και μη ξεχάσεις να κλείσεις το μάτι!). Βγάλε με τα χέρια σου τα μαλακά φύλλα ζελατίνης και στύψε τα μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό.
Πρόσθεσε τη ζελατίνη στο καυτό μείγμα σου και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Άσε το μείγμα να κρυώσει εκτός ψυγείου.
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τοποθέτησε την κρέμα γάλακτος σε ένα ψηλό μπολ και, με ένα ηλεκτρικό μίξερ (ή με αυγοδάρτη χειρός αν είσαι πολύ θαρραλέα), χτύπα μέχρι να δεις ότι έχει γίνει σαντιγί και το μίξερ αφήνει κύματα πάνω της.
Πρόσθεσε το μείγμα της φράουλας στη σαντιγί και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις συμβεί αυτό μη τη χτυπήσεις άλλο.
Τοποθέτησε τη ζεστή μους στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
πηγη thatslife.gr