Αν θέλετε να προσφέρετε τάρτα “τύπου κις λορέν” μπορείτε να την φτιάξετε με σφολιάτα, ψήνοντας σε ταρτιέρα.
Σ’αυτή την περίπτωση θα πρέπει η γέμιση να είναι ελάχιστα υγρή!
Αλλιώς θα περάσουν τα υγρά στο κάτω φύλλο, και μετά το χάος! Ούτε θα μπορέσετε να βγάλετε ένα κομμάτι καλοσχηματισμένο.
Μυστικά: για μια φόρμα-ταρτιέρα των 28εκ., θα χρησιμοποιήσετε 1 φύλλο σφολιάτας ότι υλικά θέλετε, μπέικον, πράσα σωταρισμένα, τυριά κ.λ.π. ΑΛΛΑ τα υγρά της γέμισης θα είναι το πολύ 1 φλ.τσαγιού ή γάλα ή κρέμα γάλακτος!
Για να σας δέσει η γέμιση θα βάλετε 1 αυγό.