Από την καλή μας φίλη Έλλη Θεοφυλάκτου
Παραμονή Αγίου Φανουρίου και έχουμε έτοιμη την φανουρόπιτα..
Υλικά
3 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 1/4 φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 κ. σ. κανέλα
1 κ.γλ μαστίχα Χίου, σκόνη
1 κ.γλ σόδα
1κ.γλ. μπέικιν
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κονιάκ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
50 ‘ με 55 ‘ ψήσιμο στους 175 αέρα..
Στη βασική συνταγή, έχω προσθέσει τη μαστίχα και τον χυμό πορτοκαλιού το εχω αντικαταστήσει με πορτοκαλάδα με ανθρακικό..
Καλή επιτυχία