Από τον Κουμάρο της Τήνου, σας δίνουμε αυθεντική συνταγή, ντομάτες με γέμιση τυριού!
Συνταγή από aegeancuisine.grΓια 30-40 κομμάτια
2 κιλά μικρές ντομάτες κόκκινες
2 φλιτζάνια τηνιακό τυρί τριμμένο ή κεφαλοτύρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
4 αβγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο για το ψήσιμο
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή από aegeancuisine.grΓια 30-40 κομμάτια
2 κιλά μικρές ντομάτες κόκκινες
2 φλιτζάνια τηνιακό τυρί τριμμένο ή κεφαλοτύρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
4 αβγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο για το ψήσιμο
Αλάτι, πιπέρι
ΕκτέλεσηΠλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε οριζόντια μία φέτα από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρούμε το καπάκι κάνοντας ένα μικρό άνοιγμα. Τις αδειάζουμε προσεκτικά. Αλέθουμε στο μπλέντερ το εσωτερικό τους και ύστερα αφαιρούμε ένα ποτήρι από αυτό τον πολτό το οποίο δεν το χρησιμοποιούμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και τον πολτό από τις ντομάτες, και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα πρέπει να είναι σφιχτό. Αν δεν είναι, προσθέτουμε λίγο τυρί ακόμη. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις τοποθετούμε σε ταψί, και βάζουμε πάνω σε καθεμιά λίγο βούτυρο (στη μύτη του κουταλιού). Τις ψήνουμε για μια ώρα στους 200°C μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Σε αυτές τις γεμιστές ντομάτες δε βάζουμε καθόλου “καπάκι”. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου.
φωτο athensmagazine