Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης!
Σας έχουμε δώσει 3 μυστικά για να τους πετύχετε, σήμερα δίνουμε την συνταγή
( από τον Ηλία Μαμαλάκη)
Υλικά
2-3 χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 κιλό ντοματάκια (Σαντορινιά), χοντροκομμένα (αλλιώς θα χρειαστείτε ντοματάκι χωρίς σπόρια και ξεφλουδισμένο, σύνολο 1 κιλό, καλά στραγγισμένα!)
φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπύρα
8-10 κουταλιές αλεύρι
1 κιλό ντοματάκια (Σαντορινιά), χοντροκομμένα (αλλιώς θα χρειαστείτε ντοματάκι χωρίς σπόρια και ξεφλουδισμένο, σύνολο 1 κιλό, καλά στραγγισμένα!)
φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπύρα
8-10 κουταλιές αλεύρι
*** τα 3 μυστικά που σας είπαμε είναι:
- χρησιμοποιήστε το υποκίτρινο αλεύρι, για ζύμωμα
- αν έχετε τρίψτε ελάχιστο κολοκύθι μέσα
- μην βάζετε πολλά υλικά, δηλαδή κάνετε την πιο πάνω συνταγή για να εντυπωσιάσετε
Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνετε ένα μαλακό μείγμα, αν δείτε ότι είναι πολύ ρευστό, προσθέστε λίγο αλεύρι ή και ψιλό σιμιγδάλι.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και βάζετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα. Γυρίζετε σταδιακά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην σας κολλήσουν.
Μόλις τηγανιστούν τους βγάζετε από το τηγάνι και τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρετε ζεστούς.