Κρητική ομελέτα με απάκι και κεφαλογραβιέρα!
υλικά
- ½ κιλό μανιτάρια
- 150 γραμμάρια απάκι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα ή 5 μέτρια αυγά
- 1/3 κούπας γάλα
- αλάτι και πιπέρι
- προαιρετικά 50-100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα Κρήτης
μπορείτε να βάλετε και πιπεριές αντί για μανιτάρια
Επί το έργον:
Πλένουμε πολύ γρήγορα τα μανιτάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα κόβουμε σε κομματάκια μεγέθους λουκουμιού (θα μικρύνουν). Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αλατίζουμε, αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να… τα ξαναπιούν. Ωστόσο κόβουμε σε κύβους ή σε ραβδάκια το απάκι. Όταν τα μανιτάρια αρχίζουν να ροδοκοκκινίζουν, προσθέτουμε το απάκι και ανακατεύουμε να σωταριστεί και να τηγανιστεί ελαφρά.
bostanistas.gr