Παγωτό με γεύση καφέ espresso, με ενδιάμεσα ανακατέματα αν δεν έχετε παγωτομηχανή!
Υλικά
- 100ml espresso Vergnano (περίπου 3 κούπες φτιαγμένο καφέ) **
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 200ml γάλα
- 125γρ. ζάχαρη άχνη
- Κόκκοι καφέ ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας για διακόσμηση
- **(αν έχετε άλλη μάρκα οκ, αρκεί να είναι πολύ αρωματικός)
Εκτέλεση
Πρώτα, φτιάξτε καφέ χρησιμοποιώντας το δοχείο για μόκα, ρίξτε τον σε ένα μπολ, προσθέστε ζάχαρη και αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ρίξτε το μείγμα στο μίξερ, η ανακατέψτε τα υλικά με έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα. Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Μετά από μισή ώρα, αφαιρέστε το μπολ από την κατάψυξη και ανακατέψτε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία 4 ή 5 φορές ανά 30 λεπτά. Όταν η κρέμα γίνει παχιά, μπορείτε να σερβίρετε το επιδόρπιο με μερικούς κόκκους καφέ ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
Αυτή η συνταγή είναι ακόμα πιο εύκολη αν χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή.
Αφού ετοιμάσετε τον καφέ, προσθέστε ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και γάλα, χύστε το μείγμα στην παγωτομηχανή και βάλτε την ταχύτητα στο 1 για 20 λεπτά. Αφήστε το παγωτό στην κατάψυξη για μισή μέρα πριν το σερβίρετε. Και καλή σας απόλαυση!
πηγη caffevergnano.gr