Παγωτό με λεμόνι και κεφίρ
Υλικά:
Για 8 μπάλες
400 ml κεφίρ
χυμό και ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού, κατά προτίμηση ακέρωτου
3 κουτ. σούπας μέλι
1 σφηνάκι λιμοντσέλο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν, για περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως.
Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, τα βγάζουμε για 5-10 λεπτά από την κατάψυξη για να μαλακώσει. Πασπαλίστε ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου και, εάν επιθυμείτε, σερβίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής.
*Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα απευθείας σε μεταλλικό σκεύος και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε το μείγμα ανά 1 ώρα, τουλάχιστον 3 φορές, μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα.
πηγη cookika.com